HJEM

ODIN

TROIKA

VALPER

  Oppdrett av Weimaraner

        

 

KONTAKT OSS

GALLERI

GJESTEBOK

LINKER

 

Søndag 16. oktober  2005
NKK skulle ha valpeshow i Orrehallen og vi skulle ha stand med
www.dinhund.net Da  hadde vi også lyst til å stille ut en av valpene som er igjen. Valget var ikke enkelt da vi mener alle er like pene (litt innhabile -ehhh nei tror ikke det :-) Vi valgte Weitanas Doc da han tilfeldigvis var roligst da vi skulle reise avgårde. Alle som har vært på utstilling vet at de hundene som gjør det bra er de som er roligst! Dette gikk helt glimrende, Dog /Mørkegrønn travet sånn noenlunde, men med hodet senket. Vi pleier kun å gå tur med valpene der hvor vi kan slippe dem og dermed så er det meget begrenset hvor mye de har gått i bånd. Dette gjennspeilet seg jo da med at Doc løp med senket hode. Men han viste tenner selv om dette ikke er trent på og stod såpass i ro at dommeren fikk se på ham.

Dommer var Jostein Halvorsen og hans kritikk på Weitanas Doc var:

"4 mnd gammel, maskulin, av utmerket type og størrelse. Hode er velskåret og har vakre linjer. Velkroppet. Meget bra beinstamme. Herlige ribber. Typisk overlinje stående. Trenger noe mer ringtrening for å vise seg mer harmonisk."  BIR, 2 BIG

Negativ kritikk til Vibeke som handler, men kun positivt til valpen. Dette må vi si oss strålende fornøyd med. Og til Vibeke: TREN MER!

Vi ble premiert med  BIR, 2 BIG. Så nå er det bevist at valpene vi har igjen er av meget god avstamming. Vi har tre stk. igjen. Til de som måtte ønske en herlig Weimaraner ta kontakt.


 

Fredag 30.september 2005
Valpene koser seg. De har fått hundehus slik at de kan være ute hele dagen. Vi tar dem inn om kvelden, men aller helst liker de seg ute. De kan ikke komme fort nok ut om morgningen. De er utrolig rolige, gir litt lyd i fra seg under lek og når de er sultne, men de må de ha lov til. Når vi er ute på tur går de løst. De snuser og svinser rundt og noen har begynt å teste ut sjøen litt. Den er utrolig populær når det ligger godbiter og flyter. Ellers er valpene blitt vaksinerte. Den grønne ser ut til å bli lik sin far. Han sitter så fint og majestisk og kikker på oss. Han ser ut til å bli temmelig stor. De andre ser ut til å bli midt på treet av størrelse. Vi er utrolig stolte av valpene og alle som ønsker å komme å se dem er hjertelig velkomne.

Det år fint med alle valpene som er kommet i nytt hjem også. Geggi var på besøk hos Leo og ble utrolig imponert over hvor lydig han var blitt. Når det ringte på døren så lå han i sengen sin og der lå han til han fikk lov til å hilse på. Tilgjengjeld ble han skikkelig propell når han gjenkjente lukten av Geggi, men det syntes Geggi bare var koselig.

Frøya er en hund som tror hun er menneske. Hun kan ikke helt forstå at hun "bare" er en hund. Hun elsker solen og så snart solen skinner inn legger hun seg ned i varmen. Hun har de samme krokodilleøynene som Troika har når hun ligger. Slike øyne som gjør at du forventer at hunden ligger og pønsker ut noen sprell.

Pablo har det også fint. Han har fått sin faste plass på Monicas soverom, og respekterer det. Han prøver ikke å lure seg opp i sengen til mor og far.

Vår lille Hvit også kommet i nytt hjem. Han bor på Bryne hos Gjertrud og Jon Øystein. Han har ikke bodd der så lenge så noen annen tilbakemelding om at alt er helt topp har vi ikke fått.

Tirsdag 23. august 2005
Valpene vokser fort. De er nå blitt noen små hunder. De kommer kommer som regel når vi plystrer på dem , noe som gjør det mye lettere å ha dem ute på terrassen. Ellers ser de lærevillige og vi er begynt å ha en og en valp oppe i stua om kveldene. Her lærer de nå først sitt og at de skal gå ut når de må på do. Å ha alle 5 i stua samtidig fungerer ikke, da er det full fres hele tiden. Når en og en er oppe så roer de seg ganske kjapt og får innimellom en gøyal lekestund med mor. Ellers så er de utrolig glade i mennekser. De er ute hele dagen på terrassen så sant det er vær til det og når de hører noen komme så hopper de opp på kanten for å se.  

Lørdag 16. juli 2005
Valpene er mye ute og de liker det. De spiser godt og veier nå rundt 4 kg. De er sprelske og det er ikke så lett å veie dem. Ellers så leker de godt sammen, og sloss av og til. Det kan virke som om Hvit og Rosa er langhåret da de er mye mer pjusket i pelsen enn de andre valpene.

Troika leker med valpene og kjefter på dem når hun får nok. De er nysjerrige og skal helst ha med seg alt. Når vi plystrer kommer de løpende for da er det mat å få. 

Bakepapir er toppen, det knitrer godt når de leker med det. 

I går lekte den ene valpen med Tobias sin gå-bil som er en brannbil. Valpen trykte på alle knappene som om det var for å teste ut brannbilens lyder.

IMG_2962.jpg (30801 byte)   IMG_2963.jpg (25260 byte)IMG_2965.jpg (27069 byte)  IMG_2972.jpg (35616 byte) 

Å være ute på gresset er utrolig herlig...


 IMG_2975.jpg (16104 byte)   IMG_2976.jpg (19351 byte)  

Troika står og lokker valpene til kanten slik at hun kan hoppe oppi kassen uten å tråkke på noen valper. Legg merke til hvordan nesten alle valpene kikker opp på henne
IMG_2977.jpg (10060 byte)   IMG_2978.jpg (11859 byte)  IMG_2979.jpg (11101 byte)  IMG_2980.jpg (12278 byte) 
Mattid...Bilde 1 er de mulige langhårsvalpene men det viser dårlig.

 
IMG_2981.jpg (11323 byte)  IMG_2983.jpg (10997 byte)  
"Titt-tei...Vi vil ut av kassen...."

IMG_3000.jpg (11458 byte)   IMG_3002.jpg (12267 byte)   IMG_3003.jpg (12645 byte)


 

Torsdag 30. juni 2005
Rosa var i dag ute av valpekassen på eget initiativ. Først trodde vi hun hadde "hengt på" Troika når hun hoppet ut, men så så vi at hun klatret ut selv! Hun er den første som virkelig bjeffer og bruker stemmen ivrig. 

Onsdag 29. juni 2005
Valpene fikk sitt første måltid med valpefor. Det var helt merkelig å se hvordan alle valpene begynte å spise med en gang de kjente lukten av valpeforet.

Mandag 27. juni 2005
Ny veiing; Alle legger godt på seg og det er tydelig at nå begynner de å høre godt.

Onsdag 22. juni 2005
Flere av valpene har nå begynt å åpne øynene. 
Gul har begynt å få svart snute og har en glipe på begge øynene.
Blå har begynt å gå litt rundt og har åpnet begge øynene.
Lyseblå har glipe på begge øynene og begynner å få svart snute.
Både Rosa og Fiolett har gliper på begge øynene, det samme med Grønn. Grønn og Fiolett er også begynt å gå litt rundt
Lysegrønn har åpnet det ene øyet.

Tirsdag 21. juni 2005
Hvit "-den enøyde banditt"  har åpnet det ene øyet helt mens det andre er lukket.

Mandag 20. juni 2005
Blå har såvidt begynt å åpne øynene. Man kan såvidt skimte et lite hull i øyekroken.

Grønn bruker nå beina til å klø seg i ørene med. Åpningen av øregangen klør nok litt!

De mørkeste i fargen er
Gul, Grønn og Hvit

De lyseste er Rosa, Lyseblå, Lysegrønn. 

Blå er litt vanskelig å bedømme, det samme er Fiolett da han har fremdeles striper.

Onsdag 15. juni 2005

Ny veiing 
Alle valpene vokser og spiser godt. Litt besøk har vi hatt og det går fint. Valpene logrer og kravler rundt.

 

Mandag 13. juni 2005

Valpene vokser og alle har nå mistet navlestrengen. De spiser godt og koser seg enten i lag eller med Troika. Troika er blitt vant med rollen som mor og tar godt vare på valpene. Vi får lov å låne en valp av og til men sier den et pip er det opp med hodet over kanten for å sjekke. Piper valpene mye kommer også Odin løpende for å sjekke at alt er bra. Ellers så holder han seg borte fra stua.

   Er jeg ikke søt?Søndag 12. juni 2005

06.00: Troika blir urolig i kassen og vil ut. Trette som vi var med øynene på halv 8 så klarte vi ikke helt å finne halsbåndet og lina. Plutselig setter hun seg ned og det fosser ca en halv liter vann ut av henne sammen med ei morkake. Gikk ut en liten tissetur etterpå mens valpekassa ble gjort ren, men Troika ville fort inn igjen til valpene sine.

Vel inne gikk det i dieing og vasking.

Troika er ute på en liten tissetur og da blir anledningen brukt til å gjøre rent i valpekassen og legge i ny, ren seng.

  
Tobias synes det er veldig spennende med valpene, men liker ikke at han ikke får røre enda. Eneste han får lov til er å gi     dem klem!Lørdag 11. juni 2005

08.50: Temperaturen er på vei opp igjen; 37.5
11.39: Vannet går

13.17: Første hannhund født: 501 g
13.37: Hannhund nr 2 blir født: 495 g
16.29: Hannhund nr 3 blir født: 413 g
16.54. Hannhund nr 4 blir født: 458 g
17.54: Hannhund nr 5 blir født: 488 g
19.13: Hannhund nr 6 blir født: 350 g
22.00: Hannhund nr 7 blir født: 539 g
22.48: Endelig ei tispe: 488 g

Alle valpene spiser godt.

2 morkaker mangler fremdeles så vi blir sittende oppe for å holde et øye med om de kommer.

 

Første valp er født!


 

2 valper er født og spiser godt!
 

4 valper er født og Troika er veldig stolt!
 

               

 Alle valpene er født og Troika er sliten!

 


Fredag 10. juni 2005

Klokken 10.00 måles temperaturen til Troika og den har falt ned til 37,07


 


Klikk her for oppstilte bilder av noen av valpene samt bilder av valpene med sine nye eiere.

Klikk her for valpenes stamtavle

Klikk her for vekttabell på valpene


 

Weitana © 2005 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

11. juni 2005 ble 8 korthårede weimaranervalper født hos oss.

7 hanner og ei tispe.

2 hannhunder er fremdeles igjen.
(pr 10. november 2005)


VÅRE SØTE SMÅ GRÅ!